Kongsberg Automotive är en ledande leverantör till fordons industrin över hela världen. Vi utvecklar, producerar och marknadsför system och komponenter till bilar, lastbilar, bussar och Off-Highway fordon. Produktportföljen innefattar växelföringssystem, kablar för olika tillämpningar, bränsleledningar, rör och slangar, kopplingar, kopplingsservo, stabiliseringsstag, sätesvärme, sätesventilation, svankstöd, nackskydd, armstöd, styrkolonner, pedaler, elektronik och displayer.
Kongsberg Automotive har sitt huvudkontor i Kongsberg, Norge och har 45 anläggningar i 20 länder i alla världsdelar. Kongsberg Automotive, som omsätter kring en miljard EURO och har över 10 000 anställda. I Sverige har vi över 550 medarbetare i Mullsjö, Ljungsarp och Göteborg.

Kvalitetsingenjör

Avdelning

Till kvalitetsavdelningen söker vi nu en Kvalitetsingenjör som kan anta en bred roll inom kvalitets-säkring och utveckling av såväl projekt som löpande produktion.

Rollbeskrivning

Som Kvalitetsingenjör har du ansvar för kundkontakten i kvalitetsfrågor och hanteringen av reklamationer. Du kommer att driva utvecklingen av kvalitetssäkring inom de olika ansvarområdena för att uppnå en effektiv produktionsprocess, representera kvalitet i kundprojekt med övergripande ansvar för uppföljning av APQP- och PPAP planering för att möta projekttidplanen samt ta rollen som mentor och stötta vid internutbildningar.

En kontinuerlig del av arbetet handlar om att driva förbättringsaktiviteter i löpande produktion med inriktning mot processtabilitet (exempelvis reducera kassation, processkapabilitet, error-proofing etc) och utveckla ledningssystem och strategier. Vidare arbetar du med framtagning av FMEA, Controlplan och kontrollinstruktioner samt sköter kvalitetsrapportering både internt och externt.

Kandidatprofil

Vi letar efter dig med teknisk utbildning på högskolenivå alternativt tekniskt gymnasieutbildning. Du har en flerårig bakgrund av kvalitetsarbete inom bilindustrin med dokumenterad erfarenhet av kvalitetsverktyg som APQP, FMEA, MSA, SPC och PPAP. Vi ser gärna att du tidigare arbetat inom konstruktion, beredning eller produktionsteknik och förhoppningsvis har du erfarenhet från formsprutning och/eller ISO26262. Flytande engelska i tal och skrift är ett krav.

Som person är du systematisk och analytisk samt drivs av att identifiera och genomföra förbättringar som effektiviserar våra processer och rutiner. Du är självständig och trygg med att fatta beslut som du baserar på en kombination av erfarenhet, analys och råd från andra. Med din kommunikativa förmåga har du lätt för att skapa och upprätthålla goda relationer med både kunder och leverantörer, såväl som interna kontakter.

Kontakt

För ytterligare information eller vid frågor, kontakta gärna:
Håkan Lindahl - Kvalitetschef
Email: hakan.lindahl@ka-group.com
Mobile: +46 392 38114

Ansök innan den 31 mars 2018 genom att skicka in ditt CV och personliga brev via länken nedan.

Välkommen med din ansökan!

Sista ansökningsdag: 2018-03-31
Arbetsplats/placeringsort: Mullsjö