Kongsberg Automotive är en ledande leverantör till fordons industrin över hela världen. Vi utvecklar, producerar och marknadsför system och komponenter till bilar, lastbilar, bussar och Off-Highway fordon. Produktportföljen innefattar växelföringssystem, kablar för olika tillämpningar, bränsleledningar, rör och slangar, kopplingar, kopplingsservo, stabiliseringsstag, sätesvärme, sätesventilation, svankstöd, nackskydd, armstöd, styrkolonner, pedaler, elektronik och displayer.
Kongsberg Automotive har sitt huvudkontor i Kongsberg, Norge och har 45 anläggningar i 20 länder i alla världsdelar. Kongsberg Automotive, som omsätter kring en miljard EURO och har över 10 000 anställda. I Sverige har vi över 550 medarbetare i Mullsjö, Ljungsarp och Göteborg.

Materialplanerare

Avdelning

Till vår logistikavdelning på idag 20 personer söker vi nu en ny engagerad medarbetar som vill vara med att utveckla vårt arbetsflöde inom materialplanering.

Rollbeskrivning

Som materialplanerare är dina huvudmål att planlägga, organisera och övervaka att material finns för produktion och att kundens leveransplaner blir uppfyllda. Dina ansvarsområden blir att administrera kundorder för leverans till rätt kund med rätt volym i rätt tid, tillsammans med logistikchef sätta upp mätbara mål för planeringsarbetet samt följa upp och administrera kundportaler. Vidare har du ett ansvar för lagervärde på alla nivåer och inventering av varulager.

Dina arbetsuppgifter innehåller bland annat

  • registrering och uppdatering av leveransplaner i SAP
  • uppföljning av leverantörer och KA kundleveranser med avseende på leveransprecision
  • planering av transporter så att materialet når oss och kunder i rätt tid
  • uppdatering av planeringsrelevanta parametrar i SAP
  • avstämning av leveransläget med produktion
  • att informera produktionsledningen om eventuella sena förändringar i leveransplaner
  • uppföljning av kundportaler och score cards med avseende på logistik och leveranser
  • att tillse att leverantörer hamnar på LIP1 enligt process och vid behov eskalera till LIP2.

Kandidatprofil

Vi letar efter dig med logistikutbildning och tidigare erfarenhet av logistikarbete. Du har en god planeringsförmåga med bakgrund inom produktion och lager. God svenska och engelska i tal och skrift är ett krav.

Som person är du ordningsam med ett strukturerat arbetssätt och skapar gärna ordning och reda omkring dig. Du lyssnar gärna på andras tankar och idéer för att skapa dig en helhetsbild av hur produktionen ser ut, för att sedan kunna effektivisera arbetssätt och samarbete mellan de olika avdelningarna. Vidare tror vi att du har god kommunikationsförmåga och har lätt för att göra dig förstådd.

Kontakt

För ytterligare information eller vid frågor, kontakta gärna:
Ingela Lundberg, Logistikchef – Powertrain & Chassis
Email: ingela.lundberg@ka-group.com
Tele: +46 703236111

Ansök gärna innan den 3 april 2018 genom att skicka in ditt CV och personliga brev via länken nedan. Intervjuer kan komma att ske löpande.

Välkommen med din ansökan!

Sista ansökningsdag: 2018-04-03
Arbetsplats/placeringsort: Mullsjö