Kongsberg Automotive är en ledande leverantör till fordons industrin över hela världen. Vi utvecklar, producerar och marknadsför system och komponenter till bilar, lastbilar, bussar och Off-Highway fordon. Produktportföljen innefattar växelföringssystem, kablar för olika tillämpningar, bränsleledningar, rör och slangar, kopplingar, kopplingsservo, stabiliseringsstag, sätesvärme, sätesventilation, svankstöd, nackskydd, armstöd, styrkolonner, pedaler, elektronik och displayer.
Kongsberg Automotive har sitt huvudkontor i Kongsberg, Norge och har 45 anläggningar i 20 länder i alla världsdelar. Kongsberg Automotive, som omsätter kring en miljard EURO och har över 10 000 anställda. I Sverige har vi över 550 medarbetare i Mullsjö, Ljungsarp och Göteborg.

Automationstekniker

Avdelning

Nu söker vi en Automationstekniker till underhållsavdelningen i Mullsjö. Verksamheten omfattar maskinreparatörer, verktygsmakeri och Automation samt svarar för teknisk service och support. Tjänsten innebär dagtidsarbete.

Rollbeskrivning

Som Automationstekniker på vår underhållsavdelning har du en viktig roll i att ständigt underhålla våra Automationssystem. Vi arbetar i en grupp tillsammans med mekaniker och det kan förekomma arbete över gränserna.

I rollen kommer du att:

  • arbeta förebyggande och avhjälpande med underhåll på företagets automationer och kringutrustning
  • agera supportfunktion gentemot produktionens medarbetare, vilket innebär att hjälpa till med teknisk support och service
  • arbeta med el, robotprogrammering, PLC styrsystem och PC-baserade system
  • ansvara för back-up av programkod och säkerställa att systemmjukvaran är uppgraderad
  • utföra felsökningar och förbyggande underhåll i automationer.

Kandidatprofil

Vi söker dig som har teknisk utbildning på gymnasienivå inom el/elektronik eller motsvarande kompetens samt något års erfarenhet av kvalificerat underhållsarbete inom industri med hög nivå av automation. Vi ser gärna att du har kunskap inom PLC programmering, robotprogrammering och vision system.

Som person ser vi att du är noggrann och självgående med god förmåga att prioritera och arbeta effektivt. Du har ett genuint intresse för ditt arbete, är en van problemlösare och har lätt för att samarbeta med andra. Vidare är du ansvarsfull, serviceinriktad och arbetar systematiskt och analytiskt

Kontakt

För ytterligare information eller vid frågor, kontakta gärna:
Anders Fingal, Maintenance & Building Manager - Maintenance
Email: anders.fingal@ka-group.com
Mobil: +4639238085

Ansök gärna innan den 30 april 2018 genom att skicka in ditt CV och personliga brev via länken nedan.

Välkommen med din ansökan!

Sista ansökningsdag: 2018-04-30
Arbetsplats/placeringsort: Mullsjö